رئیس اداره امور عشایر ایذه: شهرستان ایذه، شهرستانی عشایری است

مرادی، رئیس اداره امور عشایر ایذه، در گفت و گو با پایگاه خبری صبح ایذه، گزارشی از فعالیت ها و اقدامات این اداره به عشایر و مردم شهرستان ارائه داد. رئیس اداره امور عشایر ایذه در پاسخ به سوال ارسالی توسط مخاطبین کانال که چرا جاده زنگو در بخش سوسن بعد از ۱۵
مرادی، رئیس اداره امور عشایر ایذه، در گفت و گو با پایگاه خبری صبح ایذه، گزارشی از فعالیت ها و اقدامات این اداره به عشایر و مردم شهرستان ارائه داد.
رئیس اداره امور عشایر ایذه در پاسخ به سوال ارسالی توسط مخاطبین کانال که چرا جاده زنگو در بخش سوسن بعد از ۱۵ سال تغییری نکرده و زیرسازی آن انجام نگرفته؛ هنگام بارش باران به دلیل مناسب نبودن مسیر، مردم از روستای چیزندان تا زنگو پیاده می آیند و طبق گزارشات، یک لودر جهت رفع تکلیف به این منطقه اعزام شد که گویا ۸۰۰ میلیون برای آن هزینه شده؛ اما جاده نه تنها بهتر نشد بلکه بدتر شد؟ گفت: جاده زنگو جزء پروژه های پیشنهادی است؛ یعنی وقتی یک پروژه ای را مطرح می کنیم باید کارشناسی و برآورد شود و مبالغ نیز مشخص شود تا پروژه شروع شود.
وی ادامه داد: در رابطه با مبالغ نمی توانم عدد خاصی را عرض کنم ولی در خصوص ارسال لودر باید بگویم همچین چیزی نیست؛ قراردادی که با لودر بسته می شود برای کل دهستان یک مبلغ خاصی است. دستگاه در هر جا هر تعداد روزی که کار کرد به صورت اجاره ای بوده و زیر نظر استان هست.
ما ناظر به پروژه ها هستیم
مرادی با اشاره به اینکه در جاده زنگو در پروژه تعریف شده نبود و با اصرار اهالی حدود ۱ الی ۲ روز لودر آنجا کار کرد که نهایت ۲۰ یا ۳۰ میلیون تومان کرایه ی آن شده بود گفت: اینکه ۸۰۰ میلیون تومان بابت پروژه جاده زنگو گرفته شد؛ کاملاً اشتباه هست. ما بخاطر اصرار دوستان و گزارشات مبنی بر مسدودیت جاده، تصمیم به بهسازی منطقه با لودر گرفتیم و لودر فقط میتواند برداشت سنگ و خاکی که مانع مسیر شده را انجام دهد و ما برای تمام جاده های عشایری به همین شکل کار کردیم.
به گفته مرادی؛ لودر در اختیار اداره جدیداً خریداری شده و باتوجه به بارندگی کم و شرایط مساعد در منطقه، نیازی به حرکت آن از ایذه به مناطق روستایی و عشایری نبوده است
وی در ادامه افزود: از این پس اگر مشکلی باشد نیازی به اجاره لودر نخواهیم داشت.
مرادی باتوجه به گزارش کلی از سال ۱۴۰۳ تا کنون گفت: در حوزه عشایر دو بخش وجود دارد؛ بخش تعاونی و بخش عمران
فعالیت های انجام شده در حوزه تعاون
مرادی بیان کرد: شرکت تعاونی ما در حوزه تولیدات و ایجاد شغل در حال فعالیت است. در خصوص پرورش زنبور عسل، حدود ۹۰ کندوی زنبور عسل به صورت فعال وجود دارد که تحویل زنبوردار داده و درحال نگهداری و فروش تولیدات هستند؛ عایدی هم به خود تعاون برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ایذه، شهرستانی عشایری است و فعالیت های زیادی در این راستا انجام می گیرد گفت: تعاونی شامل ۵ هزار و ۷۰۰ نفر سرپرست خانوار هست؛ جمعیتی بالغ بر ۳۰ تا ۳۱ هزار نفر را در بر میگیرد.
مرادی در ادامه به خرید و توزیع نهادهای دامی اشاره کرد و افزود: از اول سال تا کنون حدود ۱ میلیون تن نهاده خریداری و تحویل دامداران و عشایر شد که این مهم باعث ایجاد تعدیل قیمت شد.
او به خرید و توزیع نفت سفید در مناطق عشایری اشاره کرد و گفت: تا الان چیزی بالغ بر ۲۰۰ هزار لیتر در مناطق سهوالعبور توزیع شده است و البته بعضی از عشایر خودشان کارت عشایری(کارت سوخت) دارند، در عابربانک آنها لحاظ می شود و سوخت را خودشان از جایگاه خریداری می کنند. این توزیع نفت، در مناطقی هست که زیر ساخت توزیع سوخت ندارند.
وی از خرید و توزیع آرد در مناطق عشایری خبر داد و گفت: ماهانه حدود ۸ هزار و ۴۵۰ کیسه آرد بین عشایر توزیع می شود.
به گفته مرادی؛ جذب تسهیلات بانکی از صندوق حمایت، جهت تامین سرمایه در گردش، به خود شرکت داده شده که حدود ۱ میلیارد و ۴۰۰ تومان است.
مرادی افزود: در رابطه با بیمه اجتماعی عشایر، تا کنون ۲ هزار و ۵۰۰ سرپرست خانوار، بیمه عشایر شده اند. بعلاوه بیمه دام عشایر نیز تا کنون برای حدود ۲۰ هزار راس، چه برای مجموعه خود عشایر و چه شرکت های بیمه ای خارج از محدوده عشایر، انجام شده است.
از دیگر فعالیت های حوزه تعاونی به گفته مرادی، ایستگاه خدمت رسانی به عشایر در مسیر کوچ در ایام عید است که هر ساله ۲ ایستگاه، یکی در مسیر جاده دزپارت و دیگری در مسیر سوسن برقرار می شود.
مرادی گفت: در حوزه آب شرب باتوجه به کوچ حجم بالای عشایر به منطقه چهارمحال و بختیاری در تابستان، کمتر درگیر مشکلات آبرسانی بودیم و درون کوچ ها را آبرسانی می کنیم. همچنین با توجه به خوشکسالی امسال، ماهانه بالای ۱ میلیون لیتر آب توزیع می کنیم.
فعالیت های انجام شده در حوزه عمران
مرادی گفت: در حوزه بهسازی و عمران، جذب تسهیلات تعرفه ۱۶ داشتیم؛ حدود ۶ میلیارد تومان برای ۴۰ خانوار. همچنین تشکیل پرونده تسهیلات تبصره ۲ برای حدود ۵۰ خانوار عشایری که به بانک معرفی و دریافت کردند.
به گفته مرادی، مخزن آب ۵۰۰ لیتر از دیگر موارد در حوزه عمران بود که بین حدود ۱۰۰ خانوار عشایری توزیع گردیده است.
برچسب ها :رئیس اداره امور عشایر ایذه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0