شهری متفاوت برای زندگی افراد متفاوت
شهرستان ایذه یکی از مناطق شناخته شده در جغرافیای ایران فرهنگی است که از دیرباز تا کنون در تاریخ ایران اسلامی از جایگاه و مرتبه خاصی برخوردار بوده و هست این سرزمین به دلیل یکپارچگی قومی-مذهبی و نقش تاثیرگذاری که در تاریخ معاصر کشور داشته است به عنوان پایتخت فرهنگی ایل بختیاری شناخته می شود
شهرستان ایذه یکی از مناطق شناخته شده در جغرافیای ایران فرهنگی است که از دیرباز تا کنون در تاریخ ایران اسلامی از جایگاه و مرتبه خاصی برخوردار بوده و هست این سرزمین به دلیل یکپارچگی قومی-مذهبی و نقش تاثیرگذاری که در تاریخ معاصر کشور داشته است به عنوان پایتخت فرهنگی ایل بختیاری شناخته می شود و همین دلایل کافی است تا اخبار این شهرستان در حوزه رسانه ای نسبت به دیگر شهرهای استان خوزستان از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.
رشد بی رویه و بدون حساب و کتاب اخبار و حواشی پیرامون این شهرستان در کنار انعکاس رویدادهای انتشاریافته در بستر رسانه های نوینی مانند اینستاگرام ، تلگرام و واتس آپ باعث شده است تا رسانه های بیگانه با حساسیت بیشتری اخبار ایذه را دنبال کنند و این اخبار را به شیوه بزک شده ای پوشش دهند. حالا می خواهد آن خبر در خصوص یک قتل باشد یا یک مراسم ختنه سوران اخباری که در نود درصد آنها یک نوع بزرگ نمایی به چشم می خورد و اگر در زمان مناسب و به شکل هدفمند و مدیریت شده از سوی متولیان حوزه فرهنگ تدوین و انعکاس می یافت، امروزه با چهره مقبول تری از ایذه در فضای رسانه ای جهان مواجه می بودیم .
درد بزرگتر در ماجرای اخبار و حواشی پیرامون ایذه متوجه مدیران ناتوان حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان است، مدیرانی که اگر اندکی سواد رسانه ای و توان مدیریتی داشتند، اینگونه ایذه را به لقمه دندان گیری برای رسانه های معاند تبدیل نمی کردند.
یکی از ادارات مهم و ساختاری که همواره در معادلات سیاسی-فرهنگی توسط مدیران کلان و بخصوص نماینده گان مجلس شورای اسلامی نادیده گرفته می شود، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در بسیاری از امور همواره نه تنها عددی به حساب نمی آید بلکه در موارد بسیاری تنها برای خالی نماندن عریضه نام این اداره گنجانده می شود. اداره ای که اگر نماینده گان مجلس در امور داخلی آن دخالت نکنند، مدیران کل ضعیف ترین و عقیم ترین نیروهای خود را در راس امور آن منصوب نکنند، در چینش ها از چهره هایی انقلابی، سالم، خلاق، هنرمند و کاربلد در بدنه آن استفاده کنند و به جای فرصت سازی به روزمرگی های معمول ادارات فرهنگی دچار نشود، به جای اخبار منفی امروزه باید شاهد معرفی یک ایذه شکوفا با اخبار سفید می بودیم.
باید تاکید کرد که امروزه اگر کسی برای کسب کرسی اداره ارشاد در شهری مانند ایذه چندان تلاشی نمی کند نباید دلیلی شود تا این اداره را به جولانگاه مدیران مخلوع تبدیل و شرایط فرهنگی شهر را نادیده بگیریم در این میان برای نجات این شهر زیبا از دست رسانه های معاند و تطهیر چهره این جغرافیا از اخبار سیاه و دروغ پراکنی های رسانه ای در ابتدا باید بسترهای دیگری در ساختار مجموعه های فرهنگی مثل شورای شهر، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، انجمن های وابسته به این ارگان ها و شوراهایی تحت عنوان شورای ائتلاف ایجاد کنیم. آن چه باید گفت را گفتیم، از این جا به بعد، بسم الله در مرحله دوم و در ورای این مباحث باید جویا شد که چرا شهرستان ایذه به این حال و روز دچار شده و چرا برخی مسئولین با ادعا آنگونه که باید نتوانسته اند به خوبی از هویت فرهنگی-دینی آن دفاع کنند و در بزنگاه های حساس به درستی این منطقه را معرفی کنند! علت چیست ؟ یعنی این شهر فقط قابلیت ایجاد فرصت برای پرتاب برخی از کاندیداهای مجلس و شورای شهر به پارلمان های ملی و شهری را دارد و بس، آن هم با شعارهای کذب و دهان پرکن بدون پشتوانه اجرایی!
شفاف تر اگر بخواهیم بگوییم، مردم عزیز، آیا وقت آن نشده است که دیگر به هرکس اعتماد نکنیم. آیا وقت آن نشده که یک تغییر اساسی را در دستور کار بگذاریم و از افراد توانمند و کار آمد و دلسوز در مدیریت شهر استفاده و عرصه را بر آدم های فرصت طلب تنگ کنیم ! مگر این شهرستان جوانان نخبه کم دارد؟
شرایط شورای شهر در وضعیت خوب و قابل قبولی به سر نمی برد، حواشی پیرامون این پارلمان کوچک شهری اعصاب برای مردم نگذاشته و هر روز یک خبر تازه جو رسانه ای شهر را به هم می ریزد،نه تنها در این دوره، بلکه در تمامی ادوار این رویه تکرار شده،یک بودجه ای آمده و معلوم نیست کجا و چگونه خرج شده و آنچه باقی مانده کلی حرف و حدیث درخصوص اعضای شورای شهر،مدیریت شهرداری و پیمانکارهای وابسته به آن است.
بدون تردید و بی تعارف باید تاکید داشت که ادامه و تحمیل این شرایط در مرحله نخست نه تنها باعث ناامیدی و دلزدگی بخش زیادی از مردم خواهد شد، بلکه این باور را در بخش دیگری از جامعه تقویت خواهد کرد که در شرایط فعلی ، شوراهای شهر به عنوان بنگاه های اقتصادی بهترین فرصت برای طی کردن یک راه صدساله در یک فرصت چهارساله هستند.
نکته پایانی اینکه، در سنوات گذشته تشکیلاتی به بنام شورای ائتلاف ایجاد شد که مبنای آن بر جذب نیروهای خلاق، برنامه ریزی در راستای ایجاد ساز و کاری مناسب برای بررسی نظرات همشهریان و ارائه راه حل های مناسب به مسئولین برای حل معضلات شهرستان عنوان گردید که نه تنها خالی از این عناوین دهان پرکن عمل کرد، بلکه تنها کارایی که داشت، ورود در عرصه انتخابات و لیست بندی برای معرفی نامزد مورد حمایت در انتخابات بود.
در صورتی که انتظار می رفت افرادی که خود را به عنوان امین مردم و ائتلاف انقلابی معرفی می کنند نقش این شورا را تا حد یک عنوان توخالی تنزل نداده و از همه ظرفیت ها و نیروهای شهرستان در راستای مطالبه گری و رفع مشکلات اساسی استفاده کنند.
اینکه هر چهارسال یک بار این شورا در دم دمای انتخابات سروکله اش پیدا شود، یک لیستی را تنظیم و یک یا چند نام را مطرح کنند و پس از آن تا چهارسال دیگر پیدایشان نشود، توهین به شعور هرنوع تفکر ائتلافی است. آیا بهتر نیست به مردم راست و حسینی بگوئیم که این ائتلاف که خود را نماینده نخبگان شهرستانی می داند بر چه مبنایی تشکیل شده است.
بیانیه های ائتلاف چگونه تصمیم گیری و ابلاغ می شوند! مبنای انتخاب نامزدهای جبهه انقلاب چیست و چگونه و بر اساس کدام ساختار این افراد گزینش و انتخاب می شوند. آیا انقلابی بودن فقط جنبه کلامی دارد یا…
- و شفاف تر اینکه، پدر خوانده های ائتلاف از بالا انتخاب می شوند یا ملاک های گزینش دیگری در میان است. لذا باتوجه به اتفاقات روی داده نیاز است تا تغییر اساسی در خصوص انتخاب افراد ونحوه تصمیم گیری این شورا لحاظ شود تا بتواند در خصوص حل مشکلات شهرستان از همه ظرفیت ها و نخبگان علمی،انقلابی و دلسوز طوایف و بزرگان منطقه استفاده شود تا بار دیگر شاهد برخی مسائل و مشکلات که باعث نارضایتی مدنی شده است نباشیم آقایان خود همه چیزدان، یادتان باشد که پیشگیری بهتر از درمان است/
- یاداشت :به قلم سید حسن موسوی _فعال سیاسی _اجتماعی
برچسب ها :فعال سیاسی فرهنگی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0