تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1 اکتبر 2024 - 9:37
کد خبر : 2429

وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان ایذه

وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان ایذه

صبح ایذه گزارش می‌دهد؛ وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان ایذه در مصاحبه‌ای با مسئول شبکه بهداشت و درمان ایذه، وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان و برنامه‌های توسعه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. خدمات بیمارستان و هزینه‌های رایگان مسئول شبکه بهداشت و درمان به خدمات بیمارستان اشاره کرد و گفت: “در بیمارستان شهدای

صبح ایذه گزارش می‌دهد؛

وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان ایذه

در مصاحبه‌ای با مسئول شبکه بهداشت و درمان ایذه، وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان و برنامه‌های توسعه‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

خدمات بیمارستان و هزینه‌های رایگان

مسئول شبکه بهداشت و درمان به خدمات بیمارستان اشاره کرد و گفت: “در بیمارستان شهدای ایذه، در ماه حدود ۳۰۰ عمل جراحی انجام می‌شود. ۲۰ پزشک عمومی در مراکز بهداشتی در حال فعالیت هستند. بستری کودکان زیر ۶ سال و زایمان طبیعی به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. هیچ ارگانی به اندازه شبکه بهداشت و درمان خدمات رایگان ندارد.”

وی همچنین بیان کرد: “ایذه تنها شهرستانی است که از سال ۸۳ یک بیمارستان دارد و هیچ بیمارستان دیگری برای ایذه تأمین نشده است. با وجود مراجعه‌کنندگان زیاد، تخت‌های مصوب بیمارستان ایذه ۱۵۰ عدد است ولی اکنون با ۱۷۶ تخت خدمات ارائه می‌دهیم.”

وضعیت متخصصین رشته‌های مختلف شهرستان ایذه

در بخش دیگری از مصاحبه، وی درباره وضعیت متخصصین رشته‌های مختلف در شهرستان ایذه توضیح داد: “حدود ۳۵ متخصص در بیمارستان شهدای ایذه فعالیت دارند. با این حال، در بخش چشم‌پزشکی به دلیل عدم وجود امکانات کافی مانند اتاق عمل و بخش تخصصی چشم، متخصص چشم در بیمارستان حضور ندارد. درخواست جذب متخصص چشم به وزارت بهداشت داده شده و توزیع متخصصین در سطح کشور به‌صورت سالانه و بر اساس فارغ‌التحصیلان جدید انجام می‌شود.”

او همچنین افزود: “متخصصین رشته‌های دیگر مانند رادیولوژی، ارتوپدی و سایر تخصص‌ها در بیمارستان فعال هستند و با اضافه شدن متخصصین جدید، خدمات بیشتری ارائه خواهند شد.”

کمبود داروها و مشکلات دارویی

مسئول شبکه بهداشت درباره کمبود انسولین گفت: “انسولین و داروهای خاص در سطح کشور تأمین می‌شوند و اگر کمبودی وجود داشته باشد، مربوط به سطح کشور است و مختص به شهرستان نیست.”

وی همچنین به سؤال درمورد فروش دارو در داروخانه‌ها به نرخ آزاد پاسخ داد و توضیح داد: “برخی داروها مانند مکمل‌ها تحت پوشش بیمه نیستند و به همین دلیل به‌صورت آزاد فروخته می‌شوند.بعضی از داروها دارای شرایط سنی خاص هستند، مانند دیفن هیدرامین‌ها، نیز ممکن است در برخی داروخانه‌ها به نرخ آزاد فروخته شوند.”

مشکلات و برخورد کارکنان بیمارستان

در ادامه، وی به نارضایتی‌ها از برخورد برخی از کارکنان بیمارستان اشاره کرد و گفت: “بیمارستان با حجم فشار کار زیادی مواجه است و حقوق و مزایای نیروها به‌هیچ وجه پاسخگوی زحمات آنان نیست. به طور میانگین در هر ماه حدود ۳۰۰ عمل جراحی، از جمله ۹۵ زایمان طبیعی و ۶۵ زایمان سزارین انجام می‌شود و حدود ۷۰ اعزام به مراکز استان نیز صورت می‌گیرد.”

افزود: “اگر بیماران با برخوردهای نامناسب مواجه شدند، می‌توانند به رئیس بیمارستان مراجعه کنند.”

مسئول شبکه بهداشت و درمان تأکید کرد: “علت این نوع برخوردها به فشار کار و خواسته‌های غیرمعقول مردم برمی‌گردد و تذکراتی به کارکنان بیمارستان داده شده که امیدواریم این نارضایتی‌ها در آینده کمتر مشاهده شود. مشکلات موجود نیاز به زمان و برنامه‌ریزی بلندمدت برای حل دارد.”

نظارت بر مواد غذایی در مدارس

در پاسخ به سؤال درباره فروش خوراکی‌های ناسالم در مدارس، مسئول شبکه بهداشت و درمان گفت: “مسئول بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها به‌طور دوره‌ای مدارس را بازدید می‌کنند. اگر در این بازدیدها به مواردی برخورد شود، باید ابتدا با مدیر مدرسه در میان گذاشته شود و در صورت عدم توجه، با وزارت بهداشت تماس گرفته شود. سامانه ۱۹۰ نیز برای رسیدگی به شکایات مردم فعال است.”

وضعیت دانشکده پرستاری

مسئول شبکه بهداشت و درمان درباره وضعیت دانشکده پرستاری گفت: “این دانشکده از سال ۹۶ تأسیس شده و در حال حاضر ۶۶ دانشجو دارد. در مهرماه، ۳۰ دانشجوی جدید اضافه خواهند شد. ما به دنبال افتتاح دانشکده به‌عنوان یک نهاد مستقل و با ارتباط مستقیم با وزارت بهداشت هستیم تا رشته‌های بیشتری نیز ارائه دهیم.”

وضعیت بهداشت روان

وی در پاسخ به سؤال درباره وجود روانشناسان در مراکز بهداشتی، بیان کرد: “تعداد روانشناسان در شهر کم است، اما حداقل در هر دو مرکز، یک روانشناس فعالیت دارد. همچنین، مرکز سراج به‌صورت رایگان بیماران ارجاعی از جامعه سلامت را ویزیت می‌کند.”

کیفیت آب روستای راسفند و کلر موجود در آن

در پاسخ به سوالی درباره کلر موجود در آب روستای راسفند، مسئول شبکه بهداشت توضیح داد: “کلر سنجی به‌صورت روزانه انجام می‌شود و در صورتی که در جایی کلر به میزان کم یا زیاد وجود داشته باشد، نامه‌های مربوطه به فرمانداری و آب و فاضلاب ارسال می‌شود تا اقدامات لازم انجام گیرد.”

پوشش بهداشتی روستاها

وی در پایان به خدمات بهداشتی در روستاها اشاره کرد و گفت: “در کل شهرستان، ۶۴ خانه بهداشت وجود دارد که خدماتی به روستاهایی مانند جنگه، فاله و ممبین ارائه می‌دهند. جنگه دورترین منطقه محروم خوزستان است که دارای دو پزشک و دو ماما و داروخانه است. همچنین، برای بیماران اورژانسی، بالگردهایی در نظر گرفته شده است.”

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.