رئیس مرکز بهداشت خوزستان:
کاهش ۳ درصدی فرزندآوری در خوزستان
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی صبح ایذه؛ پژمان بختیارینیا صبح امروز در حاشیه همایش بینالمللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از خانواده و نمایشگاه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز و ترویج تغذیه با شیر مادر برگزار شد، گفت: جمعیت جوان بهعنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار میرود و نیروی
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی صبح ایذه؛ پژمان بختیارینیا صبح امروز در حاشیه همایش بینالمللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از خانواده و نمایشگاه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز و ترویج تغذیه با شیر مادر برگزار شد، گفت: جمعیت جوان بهعنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار میرود و نیروی مولد و جوان بهعنوان یکی از پایههای اصلی قدرت و رشد اقتصادی اجتماعی کشورها محسوب میشود.
وی با بیان اینکه قدرت و توسعه هر کشور دررابطهبا نیروی انسانی و جمعیت معنا پیدا میکند، افزود: حرکت به سمت توسعه همهجانبه نیاز جدی به توسعه و ارتقای سرمایه انسانی دارد و فرزندآوری و تشکیل خانواده از جنبههای مهم زندگی به شمار میآیند.
بختیارینیا با اشاره به اهمیت فرزند در خانواده ایرانی، گفت: فرزندآوری پدیده فردی نیست که انتخاب شخصی زوجین باشد، بلکه یک رویداد و اتفاق اجتماعی است که عوامل متعددی شامل؛ مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی را تحتتأثیر قرار میدهد.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان مهمترین و عمدهترین تأثیر فرزندآوری را داشتن جامعهای جوان و پویا برای کشور عنوان کرد و افزود: امروزه باروری و فرزندآوری در ایران به زیر سطح جانشینی رسیده و تمایل به فرزندآوری و داشتن فرزندان بیشتر نزد خانوادههای ایرانی بسیار ضعیف شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، نرخ باروری کشور و خوزستان در سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۱.۶۵ و ۲.۲۳ بوده است و ولادتهای ثبت شده استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۸۵ حدود سه درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ روند ثبت موالید روند کاهشی داشته و بیشترین درصد کاهش را در فاصله سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با حدود ۱۲ درصد تجربه کردهایم، گفت: روند کاهشی موالید در خوزستان نسبت به کل کشور با تأخیر آغاز شده و این رویداد میتواند علل مختلفی از جمله؛ تغییر سبک زندگی، مشکلات اقتصادی، نبود امید به آینده، مشکلات بیکاری جوانان و… داشته باشد.
بختیارینیا افزود: از سال ۱۳۹۹ و در ادامه در سال ۱۴۰۰ روند افزایشی موالید را در استان شاهد هستیم، ولی در سال ۱۴۰۱ کاهش موالید داشتیم.
وی ادامه داد: میزان عمومی خام موالید که فراوانی نسبی رخداد رویداد حیاتی ولادت را در کل جمعیت یک جامعه نشان میدهد بر اساس دادههای ثبتی استان خوزستان در سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۷.۱۸ در یک هزار بهدستآمده است.
بختیارینیا عنوان کرد: خوزستان بعد از استان سیستان بلوچستان و خراسان جنوبی رتبه سوم را در کشور داراست و بیشترین ولادت ثبت شده استان در این سال توسط الگوی باروری بر حسب گروه سنی مادران را نشان میدهد.
وی گفت: بیشترین ولادتها مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال و بعد از آن گروه سنی ۲۹-۲۵ سال است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0